Personel YÖnerge DÜzenlemesİ

Personel Kılık Kıyafet ve Davranış: Koza Mühendislik çalışanları saha faaliyetlerinde; çalışmaların gerektirdiği ve güvenlik açısından zorunlu olan kıyafetleri mutlaka giyeceklerdir. Koza Mühendislik Personel kıyafetleri yazlık ve kışlık olmak üzere ( Baret, Fosforlu Yelek, Çelik Uçlu Anti statik ayakkabı, Tulum, Yazlık Tişört, Kışlık Polar Kazak )

Genel Görünüm: Çalışma alanında Koza Muhendislik temsilen bulunan personel genel görünüş itibarıyla temiz ve düzenli bir tablo çizmelidir. Bunun için; Günlük sakal tıraşı mutlaka olunmalı, işyerine alkollü veya uyuşturucu etkisi altında gelinmemelidir. Personel üzerinde bulunan kıyafetler ve ayakkabılar temiz olmalıdır. Tanıtım kartı personel ismi görünüp okunabilecek şekilde boyna asılmalıdır.
 
  1. Sahaya varıldığında işe başlamadan önce istasyon yetkilisine personel kendisini tanıtacak, istasyona geliş nedeni açıklanacaktır.
  2. Yetkili olduğunu gösterir kimlik kartı istasyon yetkilisine gösterilecek ve kimlik kartı rahatça yazıları okunabilecek şekilde boyunda asılı kalacaktır.
  3. Arıza ve montajla ilgili istasyon yetkilisinin sormuş olduğu sorulara net cevap verilecek gerek duyulduğu takdirde açıklama getirilecektir.
  4. Çalışma başlamadan önce her hangi bir tehlike durumunda yürürlüğe girecek olan acil toplanma noktası belirlenecektir. Toplanma noktası güvenli çalışma formuna işlenecektir.
  5. Çalışmaya başlamadan önce istasyonda mevcut ise acil stop yeri belirlenecek ve acil durumda bu butona basarak istasyonun tüm enerjisinin kesilmesi görevi bir personele verilecektir. Görevlendirilen kişi güvenli çalışma formuna işlenecektir.
  6. Çalışmalar esnasında her ne şekilde olursa olsun pompacılarla ve istasyon yetkilileri ile tartışılmayacaktır.
  7. Çalışmalar sırasında iş yarım bırakılmayacak, saha terk edilmeyecek, eğer böyle bir zorunluluk durumu olursa istasyon yetkililerine nedenleri açıklanacaktır.
  8. İstasyonda çalışma esnasında yemek yenmeyecektir.
  9. Çalışma bittikten sonra personel çevreye zarar verecek, çevrenin görüntüsünün bozacak hiçbir kimyasal atık, kablo pil vb.. Koza Mühendislik personeline ait hiçbir artık saha içinde bırakılmayacaktır.
  10. Atık ayrışımı yapılarak plastik, metal, kağıt, pil vb. atıklar geri dönüşüme kazandırılmalıdır. Tehlikeli atıklar (çıkma malzeme, numune alma kabı, LPG tankı, içi gaz dolu hortum, vb.) emniyete alınıp yetkili kurumlara verilmelidir.”
  11. Saha içinde bir problemle karşılaşıldığında saha personeli Koza Mühendislik merkezden konuyla sorumlu veya müdürü arayacak ve ilgili birim amirinden gelecek talimata göre hareket edecektir.
  12. Servis ve montaj personeli çalışma bittikten sonra saha içinde kullanacakları servis ve ilgili diğer formları düzgün okunaklı bir şekilde dolduracaklardır.
  13. İş bitiminden sonra servis formlarına servis elemanları kendi adını, soyadını yazıp imzalayacak, aynı şekilde istasyon yetkilisinin adı, soyadı yazılıp imzalattırılacaktır.
  14. İstasyon yetkilisine çalışma bittikten sonra yapılan işlemler hakkında gerekli bilgi verilecek ve gerekli uyarılar yapılacaktır.
  15. İş bitiminden sonra formlar doldurulup gerekli imzalar alındıktan sonra bu formları bekletilmeyecek ilgili bölüm yetkilisinin iş planını aksatmayacak şekilde en kısa zamanda Koza Mühendislik merkeze gönderilecektir.